okt 102010
 
Vi skickade två frågor till Henry Haller som jobbar med permakultur i Nicaragua, och är tidigare deltagare på Samhällsentreprenör.

Var finns du och vad gör du just nu i september – oktober?
För ett par timmar sedan kom jag hem från det som var CIPP´s första större projekt- en kurs i ekologiskt jordbruk för 20 familjer från Las Pavas som PERMANIC har finansierat. Det var en stor succé och vi har nu 20 grannar som är riktigt taggade på att odla ekologiskt. I övrigt jobbar jag på gården med att avsluta takläggningen på marmeladfabriken. Dessutom fortsätter jag att plugga på distans. Nu är det masterstudier i den inte helt självklara kombon mikrobiell ekologi och teologi som gäller.

Vad är på gång, hur ser planerna ut framåt?
När det gäller CIPP/PERMANIC så kommer vi att följa upp det just utförda projektet med mer arbete i Las Pavas för att assistera de bönder som vill ställa om sitt jordbruk till ekologiskt, organisera sig i kooperatic etc. Vidare försöker CIPP etablera sig och skapa nätverk med existerande organisationer i landet. Vi kommer att söka bidrag för att ge kurser i Permakultur till andra Nicarguanska NGO´s. Det har gått lite trögt med pengar från Forum Syd (som får allmer begränsat statigt stöd) men vi insisterar och söker via andra kanaler parallellt.

Läs mer om arbetet i en artikel från 2009 i Odlaren – länk till pdf

Foto: Privat

Hebbe med son Harald

  En kommentar till “Uppdatering från Henry Haller, Nicaragua”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.