nov 302010
 

I en debattartikel skriver Anders Rubin, Carl Mossfeldt och Luciano Astudillo om möjligheterna att använda renovering av miljonprogramsområden som en katalysator för social utveckling:

”Återigen ställs Sverige därmed inför ett samhällsbyggarprojekt av historiska proportioner. De frågor vi måste ställa är vilka sociala, ekonomiska och ekologiska utmaningar framtidens boendemiljöer skall möta, samt hur vi i dagens långt mer fragmenterade och komplexa verklighet förmår ta samma samlande krafttag som för fyrtio år sedan.

Med rätt anslag vilar i den förestående renoveringen en historisk möjlighet till nationell förnyelse. Upp emot trettiotusen arbetstillfällen årligen skulle kunna skapas i områden som idag har Sveriges högsta arbetslöshet.”
Malmö kan ta täten, Sydsvenskan 2010-11-30

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.