mar 212011
 

”Detta är en inbjudan till dig som är aktiv medborgare, som enskild person, i ideell förening och/eller i något projekt med koppling till Södra Innerstaden, Sofielund eller Seved. Vi som bjuder in dig är aktiva inom lokala medier på Sofielund och har ett antal plattformar som vi förfogar över (tv, tidningar, magasin, digitala plattformar och radio). Vi möts sedan ett par år regelbundet för att vidareutveckla och ta tillvara på röster och krafter som finns lokalt, för att vidareförmedla dem i våra respektive kanaler.

Den 1e april kl. 10-12 hoppas vi att du/ni har möjlighet att träffa oss för att lyssna av om vår strävan att erbjuda er utrymme i våra mediekanaler är av intresse för er. Vill ni sprida era röster, aktiviteter och informera om era verksamheter så är detta ett gyllene tillfälle.

Under vårt första möte kommer vi att presentera oss och mötas, inledningsvis, med en egen version av speed dating. Därefter följer gemensamma samtal för att se hur vi kan gå vidare och samskapa ett starkt medborgarmedia i vårt lokala område.

Hittills har vi tänkt så här:

Syfte: Att typ Greenculture och Participatory Culture – undergräva den traditionella maktens ensamrätt med nya kulturella koder, skapa nya innebörder och meningar som ger maktförskjutning, så att traditionell makt måste fundera i nya banor och möta våra röster. Andra utanför bostadsmarknaden, arbetsmarknaden etc skapar liknande egna kulturella koder. Vi vill hitta en kodifiering att föra ut detta. Detta knyter an till vår vision om att ”ge röst åt de som inte blir hörda”.

Mål:

  1. Att kanalisera och tydliggöra nya kulturella uttryck och alternativa budskap.
  2. Effektivisera och förstärka effekten av medborgarmedia i Södra Innerstaden.

Plats: Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16, Malmö

Vi hoppas du kan och vill komma och ta plats med oss! För ytterligare information kontakta Liv Zetterling (0705535210 eller liv (at) glokala.se)

glokala forskningscirkeln

Mvh
Pontus Welander (lokaltv, Imago Malmö)
Henrik Eklundh-Paglert (Södra innerstadens stadsdelstidning)
Liv Zetterling (Galleri Extended Version, PKTV)
Stefan Karlsson (Magasin NIC)
Håkan Larsson (föreningssidan Malmö Fria Tidning)
Anders Järnegren och Hans-Edvard Roos (Sociologen i Lund)

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.