mar 292011
 

IMAG0613_500pxUtvecklas med dina idéer!

Distanskurs på halvtid.

Glokala Folkhögskolan ger Samhällsentreprenör i samarbete med Malmö högskola. En kurs som är perfekt att kombinera med jobb, engagemang, studier eller skapande. Teoretisk fördjupning, projektplanering, inspirerande gästföreläsare. Var med och utmana framtiden!

Sista ansökningsdag 15 april – länk till ansökan online. Intagning i efterhand i mån av plats.
5386849015_40093b911b_o_500px
Samhällsentreprenör, 1 år distans på halvtid:
15 augusti 2011 – 8 juni 2012.

Infoblad – pdf (klicka för att ladda ner)

Kursbeskrivning med datum för hela året – länk

Länk till facebook-event

//

Samhällsentreprenör – distans

Utmana framtiden!

Vad innebär det att vara ”samhällsentreprenör”?

Entreprenörskap är ett begrepp som man ofta möter i vardagen. Att vara entreprenör handlar om att se möjligheter och ta initiativ, att skapa någonting av värde. Som samhällsentreprenör arrangerar man aktiviteter, driver projekt och verksamheter eller kopplar samman olika människor i oförutsägbara nätverk. Under kursen utmanar vi begrepp som samhällsentreprenör och social ekonomi, och undersöker relationen till en hållbar utveckling. Exempel på samhällsentreprenörskap illustrerar genomgående kursens moment.

Utvecklas med dina idéer

Samhällsentreprenör ges på halvtid för att skapa möjligheter att parallellt arbeta med olika typer av verksamheter eller projekt. Många av kursmomenten bygger på att man arbetar praktiskt med att tillämpa exempelvis tankar om lärande eller projektledning. Därför kan det vara en fördel att vara delaktig i någon form av projekt eller verksamhet – dock inget krav.

Utgångspunkter och undervisningsformer

Kursen ges av Glokala folkhögskolan på distans/internet, med omfattningen 40 veckors studier på halvtid, indelat i fyra moduler om vardera 10 veckor. Som en integrerad del ges en kurs i projektledning av Malmö högskola (OL108A). Den utgör 7,5 högskolepoäng som man efter godkänt betyg kan tillgodoräkna sig.
Under kursen genomförs tre internat i Malmö där man möts i två dagar. Internatdagarna syftar till att skapa möjligheter till personliga möten på ett sätt som inte riktigt är möjligt via Internet. Under dessa dagar har vi olika typer av aktiviteter – från föreläsningar till studiebesök och andra sociala aktiviteter. IMAG0388_500px

Modul 1:
Samhällsentreprenörskap och den sociala ekonomin
Projekt: Utveckling från tanke till projektplan

Modul 2:
Lärande, ledarskap och gruppdynamik
Organisation och organisering

Modul 3:
Ekonomi och finansiering
Fånga intresset: Att skriva projektansökan
IMAG061_500px
Modul 4:
Metoder för möten och processer
Dokumentera, kommunicera och utvärdera

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenheter för att gå utbildningen, men en viktig utgångspunkt för oss är att ta vara på alla de tankar och kunskaper som deltagarna bär med sig. Vi tror mycket på möten och utbyten. Om det är något vi kräver, så är det att man går in i kursen med en vilja att dela sina tankar och erfarenheter med andra.

Kurslängd: 1 år, halvtidsstudier, distans/internet.
Kurstid: HT 2011-08-15 – 2011-12-16,
VT 2012-01-09 – 2012-06-08
Ansökan: Online via glokala.se, senast 15 april 2011
CSN: Berättigar till studiemedel
Hemsida: http://www.glokala.se/samhallsentreprenor
Antagning: Via intervju alternativt personligt brev. Tillgång till dator och internet.

Kontaktperson/kursansvarig:

August Nilsson
0736-98 25 57
august@glokala.se

  En kommentar till “Samhällsentreprenör – distans 2011/2012 – sök nu!”

  1. […] Fristen er i morgen 15. april! Vilka är utmaningarna vi står inför och hur tar vi initiativ för att möta dem? Hur kan vi växa i rollen som samhällsförändrare? Glokala Folkhögskolan i Malmö ger kursen Samhällsentreprenör på distans i samarbete med Malmö högskola. Kursen är tänkt att kunna kombineras med jobb, engagemang, studier eller skapande. […]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.