#3: Perspektiv på samhällsentreprenörskap

 

Uppgift 3: Perspektiv på samhällsentreprenörskap.

Deadline: 17 okt.
Respons: 18 – 24 okt.

Under kursens första modul tittar vi på olika sätt att förstå och använda begreppet samhällsentreprenörskap (she). Exempel finns det gott om, samtidigt är diskussionen öppen om vad begreppet kan betyda och hur det kan användas. Uppgiften som löper fram till slutet av modulen blir att fortsätta utforskandet av någon aspekt som du är intresserad av.

Välj en aspekt av samhällsentreprenörskap som du vill utforska vidare. Frågor att utgå ifrån kan vara: Varför är den viktig? Vad är det som gör dig intresserad? Vad betyder den? Hur är den utmärkande för samhällsentreprenörskap?

Uppgiftens inlämningsform är fri, du kan använda olika uttryckssätt för att förmedla dina resonemang och tankar. Det finns möjlighet att göra något enklare eller något större, beroende på hur mycket du vill fördjupa dig. Använda gärna material och litteratur vi har presenterat under modulen, och sök gärna andra källor. Att göra en eller flera intervjuer kan också vara ett bra sätt att få underlag till uppgiften.
Du kan genomföra uppgiften själv eller tillsammans med någon annan i kursen.

Omfattning:
I text: 2-3 upp till 5 sidor.
Video, ljudinspelning, bildspel, en blogg eller andra former: Du får själv göra en bedömning men en riktlinje för video- och ljudinspelningar kan vara att hålla sig inom 10 minuter.

Inlämning:
Lägg till ett ”Nytt inlägg” under fliken ”Perspektiv på she”.
Ge inlägget en titel, till exempel ditt namn eller en titeln på din uppgift.
Lämnar du in på annat sätt än genom text vill vi att du också kort beskriver hur man tar del av din presentation, i inlägget eller med en bifogad fil.
Kontakta August eller Fredrik om du har någon fråga om hur du kan gå tillväga för att lämna in!
Inlämningsfliken är öppen för alla deltagare, men stängd för andra besökare.

Respons:
I uppgiften ingår att ge respons till varandra. En indelning i grupper för feedback presenteras måndag förmiddag 18 oktober.
Deadline för respons: 24 oktober.

  En kommentar till “#3: Perspektiv på samhällsentreprenörskap”

  1. Jag har diskuterat vi mail med några om uppgiften, hur den kan tolkas, här är en kommentar kring detta.

    När vi skriver ”välj en aspekt”, så kan det till exempel handla om att titta på en typ av samhällsentreprenörskap, jämföra teoretiska perspektiv på begreppet eller titta närmre på en eller flera samhällsentreprenöriella verksamheter. Diskussionen pågår om vad begreppet kan innebära, så här finns det möjligheter att vara kritisk och själv undersöka begreppets betydelse/användbarhet.

    Skriv gärna om du vill bolla en idé eller fundering kring uppgiften.

    /August

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.