21 mars

 

Seminarium online

Måndag 21 mars kl 19-21

Hej!

Vi samlar vi upp frågor och intryck från momenten under kursens tredje del, modul 3, med en gemensam diskussion.

Om ekonomi: Hur påverkar pengar en verksamhet? Är det en svaghet att vara ideell? Är det oproblematiskt att bilda aktiebolag?

Om kommunikation: Hur viktigt är det att synas i media – och hur långt skall man gå för att synas?

Seminariet genomför vi i ett vanligt diskussionsforum på It’s Learning, du hittar det längst ner i den vänstra menyn på kursens sida. Alla är mycket välkomna att vara med, även om man inte har hunnit göra inlämningsuppgifter under modul 3.

Du har också möjlighet att vara med i efterhand och göra inlägg i diskussionen om du har förhinder på måndag kväll, fram till 22 mars kl 21.

Maila eller ring om du har någon fråga!

/August & Fredrik

//

Minns ni Barn i stan?

Barn i stan som vi besökte under internatet i september har varit finansierat av Arvsfonden under tre år, en period som löper ut nu den närmsta tiden. Författaren Lars Åberg skrev i förra veckan en debattartikel i relation till det dokumenterande arbete han har gjort om projektet. ”Problemet är inte bilden av Malmö” – länk till Sydsvenskan

”Jag har under nästan tre år dokumenterat Barn i Stans verksamhet på Seved i Malmö, ett arvsfondsfinansierat projekt med många positiva inslag. Samtidigt har de sociala problemen i området varit permanenta, eller förvärrats, sedan 1970-talet. När jag gått igenom alla projekt som sjösatts på Seved har det blivit samma dystra läsning som när jag tittat på flera decenniers satsningar i exempelvis Rosengård: man snuddar vid det besvärliga, men identifierar det aldrig på allvar och därför uppnås inget annat än status quo.

Är isen nu bruten? Skall vi äntligen få en ångestbefriad, framåtsyftande diskussion om den konkreta verklighet, som när allt kommer omkring är den som formar bilden av staden – och dess beslutsfattare?”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.