16 maj

 

Fördjupning kring utvärdering

”Different Measures of Success” – länk
Behöver vi verktyg för att mäta framgångsrika initiativ? Hur kan de isåfall se ut? Will Nicholson som är aktiv i Oslo diskuterar detta i ett kort blogginlägg.
Det här är frågor att tänka kring i relation till materialet om utvärdering under 9 maj.

Artikel: ”A Positive Revolution in Change: Appreciative Inquiry” – länk till pdf
En metod för utvärdering och organisationsutveckling som nämns i kapitel 3:4 i Samhällets entreprenörer är Appreciative inquiry (AI). I den här metoden ligger fokuset på styrkor och uppskattning. David L. Cooperrider and Diana Whitney ger i den länkade artikeln en bakgrund och exempel på hur Appreciative inquiry kan användas i organisationsutveckling.

Den här veckan är det också fortsatt tid för :

  • Respons till planer (uppgift 11). Senast söndag 22 maj.

Internat 23-24 maj
Nästa vecka möts vi i Malmö – här finns programmet. Meddela till august (at) glokala.se om du kommer eller om du har förhinder!

  En kommentar till “16 maj”

  1. Hur ser du på värdet av utvärderingar?

    Jag kan se ett gruppdynamiskt värde i att utvärdera som handlar om att tillsammans stämma av i en process, för att hinna lyssna in varandra och för att ha energi att gå vidare. Dvs ett fokus på den interna processen.

    Mätverktyg som det Will Nicholson presenterar i sitt blogginlägg har jag ingen egen erfarenhet av att använda. Behöver vi det för att komma bortom magkänslan som Will nämner?

    ”And I think this is key – many social enterprises and charities do great things, and they are driven forwards by the dedication of the founder and staff. However their approach can be difficult to scale if much of the work is often improvised and run on “gut feeling”. ”Gut feeling” is an unreasonable expectation for other people to be able to replicate – its too personal.”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.