30 maj

 

Förra veckans internatdagar i Malmö finns dokumenterade under 23 maj – länk!

Utvärdering av kursen: Nu när vi närmar oss kursslutet genomför vi en skriftlig utvärdering. Jag skickade ut den per mail i förra veckan till er som inte var med under internatet. Svara senast på onsdag 1 juni till Martin Fredin på martin (at) dromfabriken.org.

//

Uppgifter och möjlighet till komplettering

Inlämning 30 maj för uppgift 12 – Reflektion kring projektledning, på It’s Learning.

Om kursens uppgifter: För att få ett intyg för folkhögskolekursen som helhet behöver du lämna in alla uppgifter under kursen. För högskoledelen behöver du lämna in och få godkänt på uppgift 11 och 12  – mer info här.
Om du har uppgifter att komplettera kan du göra det nu och senast till kursavslutet 10 juni.

Det finns också ett uppsamlingstillfälle för kompletteringar i augusti. Inlämning ska då ske senast 22 augusti.
Viktigt att du meddelar oss om du vill komplettera då, så vi vet det för rapportering.

Kontakta gärna mig (August) om du har frågor eller vill stämma av om uppgifterna.

//

Att kommunicera mot media:

Vi resonerade tidigare under modulen kring våra erfarenheter av media. Här är två tips på resurser i kontakten med media – hur man gå tillväga när det är dags att skriva pressmeddelande och ta direkta kontakter med journalister? Hur skapar man en nyhet?

PR-byrån Westander ger sedan flera år ut en handbok med inspiration och vägledning som finns att ladda ner i sin helhet – länk.

Agenda PR har kommit ut med en kortfattad fickguide som också är användbar och gratis att beställa:
Lobbyhandboken
”För att inspirera fler till att påverka och vara delaktiga i samhällsdebatten ger Agenda PR ut Lobbyhandboken. Den kan beställas gratis i enstaka exemplar på info@agendapr.se.”

//

Inspiration:

Business Model Canvas – ett verktyg för att skaffa sig överblick och ett gemensamt språk för att laborera med en verksamhets-/affärsidé

I förra veckan var Alexander Osterwalder inbjuden till Malmö högskola. Han är en av förgrundsfigurerna för en populär bok i utveckling av affärsmodeller, där de arbetar med visualiseringar och verktyg för att kunna diskutera och laborera med idéer. Schemat ”The Business Model Canvas” finns att ladda ner som pdf – och kan vara intressant att pröva för att få perspektiv på en idé i utveckling. Du kan lyssna på videoklipp från föreläsningen på Malmö högskola 25 maj där Alexander förklarar modellen, hoppa till ca 13:00 in i klippet: http://bambuser.com/channel/M%C3%B6tesplatsenSISHE/broadcast/1685868

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.