4 april

 

Perspektiv på verksamhetsplaner och affärsplaner

Presentation ”Affärsplaner för samhällsentreprenörer?”
Ladda ner som powerpoint – länk eller pdf – länk

Video: Affärsplaner för samhällsentreprenörer? Del 1

Affärsplaner för samhällsentreprenörer? Del 1 from Fredrik Björk on Vimeo.

Video: Affärsplaner för samhällsentreprenörer? Del 2

Affärsplaner för samhällsentreprenörpf from Fredrik Björk on Vimeo.

//

Högskoledelen – Uppgift 11 och 12

Om högskoledelen och uppgifterna 11 och 12 – översikt som pdf

Som ni vet är en kurs från Malmö högskola, Introduktion till projektledning, integrerad i utbildningen. Kursen motsvarar 7,5 hp.

Alla som är antagna och har genomfört folkhögskolekursen kan få högskolepoängen, oavsett om man har högskolebehörighet eller inte.

Examination av högskoledelen sker i två delar. Första delen är att en projekt/verksamhets/affärsplan tas fram – och den andra delen är en reflektion kring projektledning med utgångspunkt i specifika fall/frågeställningar. Projektplanen skall lämnas in för examination senast måndagen den 9 maj 2011 och den skriftliga reflektionen senast måndagen den 30 maj 2011. Inlämning sker på avsedd plats på It’s learning, eller via mail till august@glokala.se.

Båda uppgifterna måste genomföras för att bli godkänd på högskolemomentet; för att erhålla betyget väl godkänd på kursen måste minst en av delarna vara väl godkänd.

Observera att det också alltid finns en “uppsamlingsomgång” i augusti om ni känner att ni inte hinner med “högskoleuppgiften” just nu.

För båda uppgifterna gäller:

  • Försättsblad med titel, namn och personnummer samt datum och kursnamn (Introduktion till projektledning, OL108A) och ”Glokala folkhögskolan”.
  • Att ni anger referenser/noter.
  • Sidnumrering
  • Lista på referenser/litteratur (sist i arbetet)

Uppgift 11: Projekt- / verksamhets- /affärsplan – länk till presentation av uppgiften

Handledning, digital verkstad: Vi har planerat in tid 26 april kl 19-21 för en digital verkstad, då  du kan lyfta frågor, få feedback eller bolla ideer om uppgiften.
Fortsatt möjlighet
till handledning finns också i arbetet med uppgiften. I forumet för handledning på It’s Learning finns möjlighet att lyfta frågor och att ladda upp dokument. Du kan också gärna maila till August eller Fredrik.
Måndagen 9 maj finns tid för att få handledning direkt via text/ljudchatt. För  detta finns fyra tider, maila till August om du/ni vill boka in er på  en tid. Om behovet är större ordnar vi med fler tillfällen!

  • 19.00-19.30
  • 19.30-20.00
  • 20.00-20.30
  • 20.30-20.00

Uppgift 12: Reflektion kring projektledning – länk till presentation av uppgiften

//

Uppföljning till uppgift 10, Erfarenheter av media och kommunikation:

1) Läs igenom de olika erfarenheterna. De uppladdade finns samlade i forumet ”Respons till #10…” på Its Learning.

2) Sammanfatta dina tankar efter läsningen genom att:
Skriva en rubrik och en ingress som lyfter fram en eller flera av de tankar du tar med dig (ingress = en kort intresseväckande inledning till en artikel)
Ingressen kan vara i samma längd som ett Twitter-inlägg, 140 tecken.

3) Lägg in din rubrik och ingress i forumet för uppföljning på It’s Learning, ”Respons till #10: Media och kommunikation”. Senast 11 april.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.