6 juni

 

Ett stort tack för ett mycket inspirerande år! Ett bildspel från året, framförallt från träffarna i Malmö:

Bilder she 2010-2011 from August Nilsson on Vimeo.

Liten uppdatering om några saker som är på gång från vår horisont:

– Ny bok om Publikt entreprenörskap beräknas komma från tryck i september. Björn Bjerke har lett ett nytt forskningsprojekt där boken är ett av resultaten. Vi återkommer när den finns!

– Inspirationsguide för samhällsentreprenörer. Jag och Fredrik jobbar på att sammanställa ett material för folkbildningen i Sverige, och för alla intresserade. Här är också ambitionen att det kommer tryckt som ett Magasin NIC i september-oktober, och sedan en digital version.

– Centrumet för Publikt entreprenörskap utvecklas vidare mad bas i Malmö. Ett tips är att skriva upp sig för deras nyhetsbrev på http://www.publiktentreprenorskap.se/

Trevlig sommar!

//

Framtiden och kursens avslutning

Vi är inne i den sista kursveckan, och sommaren närmar sig. Fortsatt finns möjligheten till kompletteringar, ta gärna kontakt om du har några frågor. Materialet på den här plattformen kommer att finnas kvar, att återvända till och inspireras av.
På fredag 10 juni lägger vi ut lite uppdateringar kring intressanta processer som är pågång framöver. Skriv gärna eller kommentera om det är något ni vill tipsa om framåt.
Under internatet 23-24 maj diskuterade vi på vilket sätt ni skulle kunna vara med som en del av nästa års kurs, och vi pratade även om möjligheten till en fortsättningskurs, b-kurs. Jag hoppas kunna återkomma snart med tankar om de här två delarna.

Nu till en text i Samhällets entreprenörer:
Under året har vi på många olika sätt undersökt vad samhällsentreprenörskap kan vara. Har vi fler svar idag eller nya frågor?

Jag vill bjuda in er till att läsa den avslutande texten i Samhällets entreprenörer, där de summerar några av de resonemang som lyfts fram i boken.

Att läsa: ”Mot ett mångsidigt entreprenörskap i samhällets intresse”

Gawell, Malin mfl, Samhällets entreprenörer. Sida 275 – 288.

//

Inspiration

–> Med filmen som verktyg: En aktuell kampanj för gratis kollektivtrafik

Filmkollektivet Råfilm har i samarbete med Planka.nu skapat en film om gratis kollektivtrafik som i förra veckan hade sin premiär med aktiviteter på stan i Malmö. Berättarrösten gör en femåring, en bedrift!

G står för gratis kollektivtrafik from RåFILM on Vimeo.

–> Intryck från Socap Europe

”Den första stora europeiska konferensen för sociala investeringar SocapEurope lockade 600 deltagare från 50 länder och 6 kontinenter.” Läs om händelserna på konferensen Socap Europe som hölls förra veckan i Amsterdam på samhallsentreprenor.se

–> IfWeRanTheWorld

Om du styrde världen…pröva sidan http://ifwerantheworld.com/ !

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.